Business Development Manager Industry

Context: 

Onze opdrachtgever is een vooraanstaande engineering onderneming, actief in Healthcare Design en Building Engineering, en is actief binnen en buiten België.

Architecten, vastgoedontwikkelaars, industriële klanten en overheden doen beroep op onze opdrachtgever voor de engineering van gebouwen, industriële faciliteiten en openbare ruimte. De afdelingen speciale technieken, stabiliteit en infrastructuur zijn vertrouwd met de nieuwste technologieën.

Toelichting vacature: 
 • Je hebt een overkoepelende verantwoordelijkheid voor business development & sales, marketing, project management werking, financiële performantie en de groei van het marktsegment Industry in binnen- en buitenland.
 • Je brengt de missie van onze opdrachtgever dagdagelijks tot leven en je speelt in op de noden van je klanten. Je volgt de markttendenzen en andere marktspelers nauwlettend op. Je identificeert strategische opportuniteiten en risico’s en je vertaalt deze naar toekomstgerichte, innoverende inzichten en marktontwikkelingsstrategieën.
 • Als Principal-in-Charge ben je het gezicht en de spreekbuis van onze opdrachtgever voor de projecten en klanten binnen het marktsegment Industry op basis van persoonlijke credibiliteit, professionele ervaring en een sterke staat van dienst van projecten, realisaties en klantenrelaties binnen deze markt.
 • Binnen het marksegement Industry ga je op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Je bouwt een netwerk op van beslissers en beïnvloeders en prospecteert nieuwe potentiële opdrachtgevers.  In een vroegtijdig stadium identificeer je (grote) bouwprojecten. Je levert het voorbereidend werk om onze opdrachtgever verder commercieel te ontwikkelen in functie van de industriële klanten.
 • Je draagt bij tot commerciële successen, van de eerste contacten en leads, over de onderhandelingen en voorstellen, tot de contractondertekening en opmaak van de lijst van deliverables.
 • Je vertegenwoordigt en behartigt de wederzijdse belangen van de klant en onze opdrachtgever doorheen de projecten.  Je plant, bewaakt en coördineert de activiteiten, deliverables en deadlines in overeenstemming met het contract. 
 • Door middel van risicoanalyse schat je proactief potentiële risicio’s in. In overleg volg je eventuele claims op.
 • Door een duidelijke en transparante communicatie houd je alle belanghebbenden binnen het project zowel intern (virtueel projectteam) als extern (onderaannemers en partner) en over alle disciplines heen op de hoogte en betrokken. 
Profiel: 
 • Je bent burgerlijk ingenieur bouwkunde of burgerlijk ingenieur architect of industrieel ingenieur bouwkunde met minstens 15 jaar relevante ervaring in industriële gebouwen, waarvan minstens 5  jaar in management m.i.v. verantwoordelijkheid voor sales/business development en/of P&L.
 • Je hebt een cijfermatig, analytisch en integrerend vermogen en uiteraard ook een goede kennis van de industriële markt.
 • Je resultaat- en klantgerichtheid worden sterk gewaardeerd, alsook je interesse in het multidisciplinaire en internationale gegeven.
 • Je charisma, flair, integriteit, commerciële feeling en resultaatgerichtheid zijn je troeven.
 • Inzicht in processen en de projectmatige, commerciële, financiële en organisatorische werking van een marktsegment zijn je niet vreemd.
 • Je bent een open minded, communicatieve netwerker met oog voor opportuniteiten en met negotiërend vermogen.
 • Bovendien ben je vlot drietalig ( Nederlands, Frans, Engels).
Aanbod: 

Onze opdrachtgever biedt jou, naast een aantrekkelijk remuneratiepakket, een stabiele betrekking in een internationaal georiënteerd bedrijf in volle expansie. Je maakt deel uit van een onderneming met een duidelijke langetermijnvisie en permanente aandacht voor innovatie en duurzaamheid, maar bovenal voor de vorming & ontwikkeling en het welzijn van zijn medewerkers. Onze opdrachtgever behartig tal van interessante, grootschalige projecten in binnen- en buitenland.

Land: 
Wereldwijd
Vacaturetype: 
Tags: