Afdelingsverantwoordelijke Gebouwentechnieken | Multidisciplinair Ingenieursbureau

Context: 

Onze opdrachtgever is een vooraanstaande engineering onderneming, actief in Healthcare Design en Building Engineering, en is actief binnen en buiten België.

Architecten, vastgoedontwikkelaars, industriële klanten en overheden doen beroep op onze opdrachtgever voor de engineering van gebouwen, industriële faciliteiten en openbare ruimte. De afdelingen speciale technieken, stabiliteit en infrastructuur zijn vertrouwd met de nieuwste technologieën.

Als kennisbedrijf voorziet onze opdrachtgever een centrale rol voor Advanced Engineering. Advanced Engineering verzamelt alle topexperten en bewaakt en versterkt continu de innovatieve kracht en technische kwaliteit van de dienstverlening. Daar worden niet alleen de projecten en de klanten beter van, maar ook de medewerkers, die hier altijd kunnen op terugvallen en zo hun kennis verder kunnen uitbouwen en delen.
Hierbij wordt niet enkel aan akoestiek en fire safety engineering gedacht, maar ook expertise aan op het gebied van façade engineering, duurzaamheid (Breeam, Leed, GRO, …) en circulaire economie.

In het kader van een verdere uitbouw is onze klant op zoek naar een Afdelingsverantwoordelijke Gebouwentechnieken.

Toelichting vacature: 

​Als afdelingsverantwoordelijke voor de cel technieken ben jij de frontoffice persoon, het aanspreekpunt voor jouw teamleden, en extern voor onze klanten. Je krijgt hierbij de nodige autonomie om je team op vlak van innovatie, creativiteit en efficiëntie naar een hoger niveau te tillen.

Je functie

 • verantwoordelijk voor het algemeen management en de coördinatie binnen het team technieken; je bepaalt in overleg de krachtlijnen binnen je discipline
 • managen en initiëren van verbeteringsprojecten ten behoeve van de prestaties van je team in termen van kwaliteit
 • het leiden van planningsvergaderingen, het leveren van technische ondersteuning en stroomlijnen van interne workflows
 • je bent accountable voor de profit & loss van de projecten in je discipline, hetgeen betekent dat je tijdig en duidelijk binnen je team communiceert over de verwachte deliverables, de beschikbare tijd en bijhorend budget; dit  met de support van de project leiders, experten en financiële rapporten (op basis van vooraf gedefinieerde KPI ‘s)
 • je bent intern en extern voor je discipline het gezicht en de spreekbuis van het bureau voor je discipline
 • je denkt multidisciplinair en overlegt regelmatig met je collega's afdelingshoofden en directors uit de andere disciplines
 • je stimuleert mee de uitbreiding, optimalisatie en deling van de aanwezige expertise; je blijft op de hoogte van de laatste innovatieve tendensen binnen je discipline
Profiel: 
 • je bent burgerlijk ingenieur bouwkunde of burgerlijk ingenieur-architect of industrieel ingenieur bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring
 • je beschikt over een gedegen en jarenlange kennis in de discipline technieken (bij voorkeur opgedaan in een studiebureau)
 • je hebt de capaciteiten als people manager om je team te coachen, begeleiden en motiveren om het beste van zichzelf te geven; dit met de nodige ondernemingszin en overtuigingskracht
 • je bent taalvaardig in het Frans, het Nederlands en het Engels
Aanbod: 

Onze opdrachtgever biedt jou, naast een aantrekkelijk remuneratiepakket, een stabiele betrekking in een internationaal georiënteerd bedrijf in volle expansie. Je maakt deel uit van een onderneming met een duidelijke langetermijnvisie en permanente aandacht voor innovatie en duurzaamheid, maar bovenal voor de vorming & ontwikkeling en het welzijn van zijn medewerkers. Onze opdrachtgever behartig tal van interessante, grootschalige projecten in binnen- en buitenland.

 

Land: 
België
Vacaturetype: 
Tags: